Kosten om te installeren

Kosten voor het installeren van een waterontharder – 2020 Prijsgids

Een waterontharder in huis kan u mogelijk duizenden besparen op sanitairreparaties. Chloor en mineralen die aan gemeentelijk water worden toegevoegd, en die die in natuurlijke bronnen natuurlijk zijn, kunnen zich ophopen in uw leidingen. De opeenhoping op de wanden van uw pijp heeft hetzelfde effect als cholesterol in het lichaam.
Gewoonlijk heeft hard water een hoge concentratie magnesium en calcium. Uiteindelijk zul je geen waterdruk hebben, vooral niet op de tweede verdieping van een huis.

In sommige gebieden heeft water zelfs een sterke zwavelgeur. Dit wordt veroorzaakt door waterstofsulfide. Hoewel waterstofsulfide niet bekend staat als een gezondheidsrisico, kan het ervoor zorgen dat je water ruikt naar ‘rotte eieren’.

Een ander nadeel is dat waterstofsulfide het voordeel van het gebruik van bleekmiddel teniet doet om kleding witter te maken. Bleekmiddel, wanneer het wordt gemengd met waterstofsulfide, wordt uw wit grijs of bruin.
Bovendien maakt hard water uw wasmiddel en wasverzachter minder effectief. De meeste reinigingsproducten mengen niet goed met hard water.

hard water

Het doel van een waterontharder is om mineralen te verwijderen om deze veelvoorkomende problemen met hard water aan te pakken. Met een waterontharder komen uw bestek en glazen zonder vlekken uit de vaatwasser. Je familie zal een schonere, zachtere huid en zijdezacht haar hebben.
De capaciteit van een waterontharder verwijst naar het aantal verwijderde korrels per gallon (GPG).

Veel voorkomende soorten waterontharders voor thuis

De meest voorkomende soorten waterontharders zijn zout, kalium en magnetisch. Hoeveel u uitgeeft, hangt af van uw keuze, niet alleen in eerste instantie maar in de loop van de tijd. Sommigen vereisen filtervervanging, terwijl anderen vereisen dat u zout of kalium toevoegt.

Zout (denk natriumchloride) NaCl

Het eerste dat u te binnen schiet als u zout ziet, is natrium en hoge bloeddruk (HBP). Zelfs als niemand in uw gezin er een probleem mee heeft, moet u de mogelijkheid overwegen. Zout toevoegen is waarschijnlijk niet gezond voor iemands dieet. Vooral als u of de arts van een familielid zei: “Verminder het zout.”
De typische ontharder gebruikt acht milligram (mg) zout in elke liter water om één korrel waterhardheid te verwijderen.

Kaliumchloride

 
Een kaliumwaterontharder werkt op dezelfde manier als een zoutontharder. In plaats van zout gebruikt het echter kalium. Kalium, vereist door uw lichaam voor een goede zenuw- en spierfunctie, kan in grote hoeveelheden het tegenovergestelde effect hebben.

Hoewel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) kalium 2100 mg is, kan teveel leiden tot hyperkaliëmie. De Mayo Clinic definieert hyperkaliëmie als meer dan 6,0 millimol per liter (mmol / L) in het lichaam. Het is normaal gerelateerd aan nierproblemen; nierpatiënten moeten daarom uit de buurt van dit type waterontharder blijven of het water in de keuken niet verzachten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *