Kosten om

Inzicht in verschillende soorten wateronthardersystemen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten wateronthardersystemen op de markt. Van gemeten tot niet-elektrische en timer-waterontharders, u kunt ze gemakkelijk vinden. Het is echter net zo belangrijk om de mechanica van deze waterontharders te begrijpen, welke variaties ze bevatten en hoe elk aan uw eisen kan voldoen. Hierna volgen enkele belangrijke soorten waterontharders op de markt.

Gemeten geïnstalleerde waterontharder

 
Het is bekend dat de gemeten waterontharder het meest economische systeem is bij het overwegen van aspecten zoals zout en regenererend water tijdens de onthardingsprocedure. Deze ontharder heeft de neiging om te regenereren wanneer een bepaald niveau van onthard water is gebruikt, ongeacht de duur ervan. Dit is vrij nuttig omdat het het water onder of over niet regenereert wanneer de vraag wordt aangegeven. De hoeveelheid onthard water wordt bepaald door de hardheid van de inkomende watertoevoer, de ingebouwde capaciteit van de ontharder en ook het aantal mensen in het huishouden.

Met klok bediende waterontharder

De meeste basiswaterontharders zijn tijdgestuurd. Ze hebben een vooraf ingesteld systeem via een timer die waterregeneratie uitvoert op de dagen die in het schema zijn ingesteld. Na installatie is deze ontharder klaar om de regeneratieprocedure uit te voeren, zelfs om 02:00 uur, volgens de berekende vernieuwingsregelmaat. Om ervoor te zorgen dat zacht water altijd toegankelijk is, zijn er intervallen tijdens de regeneratiecursussen. De klokgestuurde waterontharders regenereren met vooraf ingestelde intervallen ondanks het gebruikte waterniveau. In gevallen waarin het waterverbruik laag is, zal er een verhoogd volume onthard water zijn, zelfs op het moment van regeneratie. Dit weerspiegelt verspilling van zout en geregenereerd water. Dit is het omgekeerde, in gevallen waarin het verbruik van onthard water zal toenemen, omdat het waarschijnlijker is dat het water in zijn harde vorm zal zijn voordat de volgende regeneratie begint. In gevallen waarin bewoners regelmatig op vakantie gaan, wordt het ook aanbevolen om de tijdgestuurde waterontharder uit te schakelen. Over het algemeen wordt dit type waterontharder alleen aanbevolen als er voortdurend toezicht is in het huishouden.

Niet-elektrische waterontharder

waterontharder

Waterontharders van het niet-elektrische type worden aangedreven door het inkomende waterdrukniveau. Omdat er geen elektrische voeding nodig is om deze te bedienen, is deze waterontharder relatief eenvoudig te installeren. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge elektriciteitsrekeningen op maandelijkse basis of te denken aan dure reparaties / onderhoud. Het enige dat u hoeft te doen is het zoutniveau toevoegen en controleren om het efficiënt te laten werken. De niet-elektrische waterontharders zijn ook verkrijgbaar in versies met twee tanks. Deze bieden een consistente wateronthardingsprocedure met een onbeperkte 24/7 toevoer. Deze wateronthardersystemen staan ​​bekend als betrouwbare en duurzame apparaten.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *